Zakład „DDD” Fat Rat Ełk od 1993 roku wykonuje usługi dezynfekcji, dezynsekcji, deratyzacji:
Zakres usług:
Deratyzacja, Dezynsekcja, Dezynfekcja:
– pomieszczeń gospodarczych, mieszkalnych, szpitalnych, przedszkola, żłobki, biura, hotele, restauracje, szkoły, sklepy, akademiki, piekarnie, masarnie, stołówki, magazyny zbożowe, spółdzielnie mieszkaniowe itd.
Do wykonywanych usług stosujemy szeroką gamę najnowszych środków krajowych i z importu, zarejestrowanych, dopuszczonych do użytku przez Ministerstwo Zdrowia i Opieki Społecznej.
Usługi w obiektach szpitalnych, żłobkach, przedszkolach, spółdzielniach mieszkaniowych wykonujemy środkami, które zyskały pozytywną ocenę toksykologiczną w Państwowym Zakładzie Higieny.
W naszej pracy opracowujemy i wdrażamy procedurę zabezpieczeń obiektów przed infestacją gryzoni i owadów. Wystawiamy protokoły pokontrolne wymagane przez sanepid.
Realizujemy wymagania sanitarne Unii Europejskiej
HACCP czyli Hazard Analysis and Critical Control Point ( Analiza Ryzyka i Kontrola Punktów Krytycznych) która ma na celu zapewnienie czystości higienicznej produktów spożywczych przeznaczonych dla konsumentów. HACCP jest
wykorzystywany w firmach produkujących i handlujących produktami spożywczymi. Dostosowując zakres usług do potrzeb rynku, jak również wymogów służb sanitarnych harmonizujących polskie ustawodawstwo z prawem UE, oferujemy wprowadzanie do zakładów systemów zabezpieczeń przed szkodnikami i ich monitoringu zgodnie z systemem HACCP oraz zasadami GHP ( Zasady Dobrej Praktyki Higieny) i GMP ( Zasady Dobrej Praktyki Produkcji ).
GMP – Czyli Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Produkcyjna) stanowi zestaw procedur produkcyjnych, nastawionych w szczególności na higienę produkcji oraz zapobieganie wytwarzaniu produktów nie spełniających wymagań jakościowych, w tym również zmienności cech produktów. GMP jest najczęściej wydawana w formie tzw. „Kodeksów GMP” lub „ Kodeksów Praktyki”, w których są
zawarte wszystkie wymagania dotyczącej Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP ) oraz zgodne z obowiązującymi w danym kraju przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi dotyczącymi pozyskiwania, przetwarzania i obrotu żywnością .
GMP obejmuje wszystkie aspekty produkcji żywności dotyczących:
GHP – Czyli Good Higienic Practice ( Dobra Praktyka Higieniczna ) to spisane reguły dotyczące spełnienia wymagań sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji. Wprowadzając GHP należy zebrać wszystkie aktualne przepisy prawne dotyczące wymagań sanitarnych.
GHP swoim zakresem obejmuje:
Warunkiem uzyskania przez firmę HACCP jest prawidłowe zabezpieczenie zakładu oraz żywności przed szkodnikami i gryzoniami oraz utrzymanie czystości poprzez dezynfekcje pomieszczeń. Nasza firma oferuję kompleksową obsługę systemu ochrony zgonie z zasadami HACCP.
© Zakład D.D.D. Fat Rat Robert Sierotko 2020 – Wszelkie prawa zastrzeżone.